Verhuistips

Er komt heel wat op U af, als U verhuist! Wij geven een hier tips, hoe U uw verhuis kan voorbereiden en hoe alles ingepakt kan worden.

Op deze pagina bieden wij u graag enkele handige tips aan die u ongetwijfeld zullen helpen bij de voorbereiding van uw verhuizing.

De juiste aanpak

Voordat u daadwerkelijk begint met inpakken, moet u goed nadenken over de juiste aanpak, bijvoorbeeld:

  • Pak 1 kamer één voor één in. Dit komt van pas wanneer u weer gaat uitpakken.
  • Pak een aantal dozen per dag, begin hiermee ruim van te voren.
  • Geef op alle dozen aan welke kamer en doosnummer. Maak een lijst met identificatie nummers welke weergeeft het aantal dozen dat per kamer gepakt is en het totale aantal dozen dat gepakt is. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen bijvoorbeeld voor waardevolle spullen die zich in dozen bevinden. Maak uw verhuizer op deze waardevolle spullen attent.
  • zorg ervoor dat u genoeg vulmateriaal voor de dozen heeft.
  • Draag er zorg voor dat alle dozen goed dicht zitten en het gewicht van de inhoud kunnen dragen.
  • Stop zwaardere spullen onder in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken(mx. 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen: Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos dient te zijn.

Tips voor het inpakken

Er zijn vele dingen die u moet inpakken. De meeste kunnen ingepakt worden door de bovenstaande tips te volgen. Hieronder staan nog enkele tips voor belangrijke voorwerpen:

Bureauladen -- Stop hier niet te veel in. Te veel kan schade veroorzaken. Verwijder voorwerpen die breekbaar zijn of kunnen lekken.

Glas en servies -- Wikkel glaswerk, kopjes en border apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in te leggen. De zwaardere spullen (borden enz.) moeten onder in de doos. Zet zeer breekbaar glaswerk (bijv wijnglazen) rechtop in de doos. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

Klokken -- Verwijder of zet de slinger van grote klokken vast. Grote, staande klokken kunt u beter door een expert laten inpakken.

Kleden en gordijnen -- Stop deze in schone dozen. Verwijder gordijnen van de rails en stop ze in schone dozen of bureauladen.

Licht ontvlambare en brandbare goederen -- brandbare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als u deze inpakt en ze veroorzaken schade aan uw spullen of aan personen, zou u (en niet uw verhuizer) hiervoor aanprakelijk kunnen worden gesteld.

Lampen en lampekappen -- Verwijder gloeilamp en lampekap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantepapier maar keukenrol om deze in te wikkelen. Plaats ze rechtop in de doos. Decoratieve knoppen e.d. plakt u vast aan de binnenkant van de doos waar de lampekap inzit.

Medicijnen -- plak doosjes met plakband dicht. Stop ze in kleine dozen. Mocht het nodig zijn dan neemt u ze tijdens de reis met u mee.

Spiegels en schilderijen -- Stel uw verhuizer op de hoogte van kostbare schilderijen. Pak spiegels, lijsten en schilderijen in, en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Grote spiegels worden door de verhuizers in speciale dozen geplaatst.

Computers, video- en DVD-spelers -- Pak waardevolle elektronische apparaten in hun orginele verpakking (als u deze nog heeft). Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling tussen de doos en de computer of videorecorder. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.

Gereedschap -- Verwijder brandstoffen uit gereedschappen (verhuis geen brandbare stoffen!) Stop ze in kleine, sterke dozen. Pak ze apart in als ze kostbaar zijn.

Auto's en motorfietsen -- Benzinetanks van auto's en motorfietsen dienen bijna leeg te zijn wanneer ze per verhuiswagen worden getransporteerd. Accu's moeten worden afgekoppeld.