top of page

VERHUISTIPS

Close-up Of Couple Lying Under The Heap

Er komt heel wat op U af, als U verhuist! Wij geven U hier enekel tips, hoe U uw verhuis kan voorbereiden en hoe alles ingepakt kan worden.

Op deze pagina bieden wij u graag enkele handige tips aan die u ongetwijfeld zullen helpen bij de voorbereiding van uw verhuizing.
De juiste aanpak
Voordat u daadwerkelijk begint met inpakken, moet u goed nadenken over de juiste aanpak, bijvoorbeeld:

  • Pak 1 kamer één voor één in. Dit komt van pas wanneer u weer gaat uitpakken.

  • Pak een aantal dozen per dag, begin hiermee ruim van te voren.

  • Geef op alle dozen aan welke kamer en doosnummer. Maak een lijst met identificatie nummers welke weergeeft het aantal dozen dat per kamer gepakt is en het totale aantal dozen dat gepakt is. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen bijvoorbeeld voor waardevolle spullen die zich in dozen bevinden. Maak uw verhuizer op deze waardevolle spullen attent.

  • zorg ervoor dat u genoeg vulmateriaal voor de dozen heeft.

  • Draag er zorg voor dat alle dozen goed dicht zitten en het gewicht van de inhoud kunnen dragen.

  • Stop zwaardere spullen onder in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken(mx. 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen: Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos dient te zijn.

Tips voor het inpakken
Er zijn vele dingen die u moet inpakken. De meeste kunnen ingepakt worden door de bovenstaande tips te volgen. Hieronder staan nog enkele tips voor belangrijke voorwerpen:
Bureauladen -- Stop hier niet te veel in. Te veel kan schade veroorzaken. Verwijder voorwerpen die breekbaar zijn of kunnen lekken.
Glas en servies -- Wikkel glaswerk, kopjes en border apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in te leggen. De zwaardere spullen (borden enz.) moeten onder in de doos. Zet zeer breekbaar glaswerk (bijv wijnglazen) rechtop in de doos. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.
Klokken -- Verwijder of zet de slinger van grote klokken vast. Grote, staande klokken kunt u beter door een expert laten inpakken.
Kleding en gordijnen -- Stop deze in schone dozen. Verwijder gordijnen van de rails en stop ze in schone dozen of bureauladen.
Licht ontvlambare en brandbare goederen -- brandbare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als u deze inpakt en ze veroorzaken schade aan uw spullen of aan personen, zou u (en niet uw verhuizer) hiervoor aanprakelijk kunnen worden gesteld.
Lampen en lampenkappen -- Verwijder gloeilamp en lampenkappen. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om deze in te wikkelen. Plaats ze rechtop in de doos. Decoratieve knoppen e.d. plakt u vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.

bottom of page